Dinsdag - 28 Januari 2025 /

Crypto voor betalingen gebruiken is zeer riskant, waarschuwt de Thaise Centrale Bank

Terwijl sommige landen, zoals Argentinië, wetten willen voorstellen voor het gebruik van Bitcoin voor salarisbetalingen, zijn andere landen kritischer over cryptocurrency.

De Bank of Thailand (BoT) heeft gewaarschuwd voor het gebruik van digitale activa zoals Bitcoin (BTC/USD) en Ethereum (ETH/USD) voor de betaling van goederen en diensten.

Zowel de betaler als de ontvanger lopen een hoog risico

Sommige ondernemingen begonnen te vragen om betalingen in digitale activa voor goederen en diensten. BoT zei dat hoewel sommige entiteiten hun klanten zijn begonnen te vragen om met digitale activa te betalen, het idee riskant is voor zowel de betaler als de begunstigde.

Ayudhya merkte op dat de betaler en de ontvanger grote risico’s lopen bij het gebruik van digitale activa als betaalmiddel. Hij verklaarde dat deze activa een hoog risico op witwassen, cyberdiefstal en prijsvolatiliteit hebben.

De waarschuwing komt op een moment dat BoT van plan is om volgend jaar een retail centrale bank digitale valuta (CBDC) te testen.

BoT waarschuwde voor het illegale gebruik van Terra’s in baht uitgedrukte stablecoin, maar zei later dat het binnenkort regelgeving voor stablecoins zal uitvaardigen.

Thailand erkent crypto niet als wettig betaalmiddel

De bank zei donderdag dat ze zal coördineren met de Thaise Securities and Exchange Commission om dergelijke risico’s voor het financiële systeem van Thailand te verminderen.

Assistent-gouverneur van betalingssystemen voor de bank, Siritida Na Ayudhya, verklaarde dat BoT de ontwikkeling van digitale activa consequent heeft geobserveerd. “De BoT ondersteunt het gebruik van digitale activa als betaalmiddel voor goederen en diensten niet”, merkte hij op. Ayudhya voegde eraan toe dat Thailand crypto niet erkent als enige vorm van wettig betaalmiddel.

Volgens hem is de mening van het land over cryptocurrencies in lijn met veel internationale regelgevers en organisaties zoals de Bank of International Settlements (BIS), het Internationaal Monetair Fonds, de centrale banken van de Europese Unie, Engeland, Maleisië en Zuid-Korea.

Misschien ook interessant?

El Salvador wil naast bitcoin (BTC) wellicht ook een eigen crypto uitbrengen en nog dit jaar

El Salvador nam onlangs als eerste land ter wereld een bitcoin (BTC) wet aan. Daarmee wordt, als alles goed verloopt, de cryptocurrency in september een wettelijk betaalmiddel in het Centraal-Amerikaanse land. Nu blijkt dat de overheid van El Salvador ook […]

Lees meer

Ripple zakt richting $0,80-grens, ook Bitcoin en Ethereum verliezen terrein

Bitcoin-prijs verlengde zijn daling tot onder $38.500 en $38.000. Ethereum testte de ondersteuningszone van $2.300, XRP ging richting $0,820. XDC steeg met meer dan 38% en TFUEL steeg met 21%. Bitcoin-prijs begon een nieuwe daling […]

Lees meer

De val de bitcoin onder de $50.000 kan de voorbode zijn van verdere daling – dit koersniveau is daarbij van belang

De bitcoin kreeg deze week een flinke tik en zakte onder het niveau van 50.000 dollar. Zaterdagochtend noteerde de belangrijkste cryptomunt op een niveau van 49.770 dollar. Een week eerder, op 14 april, tikte de bitcoin nog een recordniveau […]

Lees meer